Rendelését telefonon is leadhatja! | Ügyfélszolgálat: 08:00 – 17:00 | Telefon: +36 70 288 6799 | info@hitelescegkivonat.com

Apostille cégkivonat beszerzése

1239 Apostille cégkivonat beszerzése

Apostille cégkivonat beszerzése

Sokan nem tudják, hogy külföldi ügyintézések során milyen cégkivonatot fogad el az ügyintéző szervezet. Legyen az bank, közszféra vagy üzleti szektor, mielőtt tárgyalásra és ügyintézésre indulunk, győződjünk meg arról, milyen hatályos cégkivonat a megfelelő, elfogadott az adott országban.

A legtöbben bíznak a hiteles cégkivonat erősségében, azonban egy magyar nyelvű, hitelesített cégkivonatot egyetlen külföldi ügyintéző sem tud elfogadni, ha nem érti annak tartalmát. Van lehetőség hitelesített cégkivonatot különböző nyelveken megrendelni, ezt azonban csak ritka esetben fogadják el. A hitelesített cégkivonatot Magyarországon történő ügyintézés vagy tárgyalás esetében ajánlott felhasználni.

Külföldi felhasználás során a megoldás az Apostille cégkivonat. Az Apostille tulajdonképpen egy tanúsítvány, amellyel azokat az okiratokat látják el, amelyek más, külföldi államban kerülnek felhasználásra.

Mit jelent a felülhitelesítés?

Azt a folyamatot jelenti, amikor egy Magyarországon kiállított okirat, megkapja az Apostille tanúsítványt, tehát jogosultságot kap arra, hogy bármely külföldi államban felhasználható legyen. Ahogy a neve is rejti, a felülhitelesítés tulajdonképpen még egy, plusz hitelesítési folyamat, amely a hiteles cégkivonaton történik meg. Ez annak bizonyítéka, hogy a cégről kiadott hiteles cégkivonatot vagy cégdokumentumot, az arra felhatalmazott (és jogosult) személy adta ki.

Hol kérhetik az Apostille tanúsítvánnyal ellátott cégkivonatot?

Külföldi ügyintézés során mindenhol megállja a helyét ez a felülhitelesített, hatályos cégkivonat. Azt fontos tudni, hogy például banki ügyintézések során is kizárólag az ezzel ellátott cégkivonatot fogadják el. Érdemes tehát ezt választani, ha biztosra akarunk menni.

Hogyan igényelhető?

Az Apostille cégkivonat megigénylésekor fontos tudni, hogy melyik országban kívánjuk ezt felhasználni. Kizárólag ebben az esetben adják ki az ilyen típusú, hatályos cégkivonatot.

Jelenleg 3 nyelven igényelhető az oldalon keresztül. Ezek a nyelvek a következők:

  • Angol
  • Német
  • Francia

Az Apostille cégkivonat 30 napig érvényes, így az igénylésekor érdemes szem előtt tartani a határidőket és a felhasználás időpontját. A megrendelt dokumentumot keddenként és csütörtökönként tudjuk postázni a vásárló részére. Fontos tudni, hogy ez a típusú cégkivonat illetékkel is rendelkezik, így jelenlegi ára: 18.435 Forint.

Az Apostille cégkivonatok esetében, érdemes a kormany.hu, vagy az MKK oldalainak hirdetményeit nyomon követni, hiszen szinte minden évben adnak ki friss közleményt a külföldön felhasználásra kerülő közokiratok felülhitelesítéséről.