Rendelését telefonon is leadhatja! | Ügyfélszolgálat: 08:00 – 17:00 | Telefon: +36 70 288 6799 | info@hitelescegkivonat.com

Így szerezheti be a szükséges cégkivonatot akár tárgyalás közben is

1444 Így szerezheti be a szükséges cégkivonatot akár tárgyalás közben is

A cégkivonat egy fontos dokumentum, amelyre sok hivatalos szituációban szükség van. Ilyen lehet például egy fontos üzleti tárgyalás is, amelynek sikere nagyban múlik azon, hogy az üzletfelek mennyire bíznak meg egymásban, és mennyire képesek garantálni a transzparenciát.

Bárkivel előfordulhat azonban, hogy megfeledkezik egy fontos dokumentumról, például a cégkivonatról. Egy ilyen helyzetben sem kell azonban aggódni, hiszen egy hiteles példányt bárhol, bármikor, szinte azonnal beszerezhetünk. Akár még egy fontos tárgyalás közben is.

Most megmutatjuk azt, hogy hogyan lehetséges ez, és mire lesz szükségünk abban az esetben, ha sürgősen szükségünk van egy hitelesített cégkivonatra.

Miért fontos a cégkivonat?

A cégkivonat egy olyan dokumentum, amelyet az üzleti élet szinte minden területén használunk. Szükség lehet rá banki ügyintézés és hitelbírálat során, de akár egy fontos tárgyalás esetén is döntő jelentőséggel bírhat. Ennek oka, hogy a cégkivonat az adott cégre vonatkozó fennálló adatokat tartalmazza és tanúsítja, így tökéletes pontot kiindulópontot jelent az átvilágításhoz.

Előfordulhatnak azonban olyan szituációk, amikor későn jut eszünkbe, hogy nem intézkedtünk a dokumentum beszerzése ügyében, vagy egyszerűen csak elfelejtjük magunkkal vinni a papíralapú cégkivonatot. Ilyen helyzetekben érthetően nincs lehetőség arra, hogy sorba álljunk a dokumentumért, vagy napokat várjunk, amíg megérkezik vele a postás. Szerencsére ma már nincs is erre szükség, hiszen a dokumentum akár egy tárgyalás során is gyorsan beszerezhető, függetlenül attól, hogy épp munkaidő van-e vagy sem.

Cégkivonat azonnal? Megmutatjuk, hogyan lehetséges

A hiteles cégkivonat azonnali beszerzéséhez mindössze 4 dologra lesz szükségünk: internet-kapcsolatra, egy e-mail címre, egy online fizetést lehetővé tevő bankszámlára, illetve egy olyan weboldalra, ahol az igénylés néhány kattintással elvégezhető.

Honlapunkon azonnal elérhető, e-hiteles cégkivonatot bárki igényelhet. Mivel a folyamat teljesen automatizált, és az internetem keresztül történik, így a dokumentum fizetés után azonnal az elektronikus postafiókban landol.

Online kártyás fizetés esetén ez gyakorlatilag azonnal megtörténik, míg banki átutalás esetén előfordulhat 10-30 perc átfutási idő. Így abban az esetben, ha sürget az idő, egyértelműen az előbbi lehetőség jelenti a gyors és egyben hatékony megoldást, hiszen ilyen módon nincs szükség egy fontos tárgyalás elnapolására. Ha tehát azonnali megoldásra van szükség, abban az esetben az e-hiteles cégkivonat bárki számára elérhető opciót jelent.

Milyen helyzetekben használható az e-hiteles cégkivonat?

Az e-hiteles cégkivonat egy elektronikus dokumentum, ami a papíralapú cégkivonathoz hasonlóan az adott céggel kapcsolatos, legfrissebb információkat tartalmazza. Nem összekeverendő az ingyenesen letölthető cégkivonattal, ami egyrészt elavult céginformációkat tartalmazhat, másrészt pedig nem rendelkezik hitelesítéssel.

Az e-hiteles cégkivonat ugyanis az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Céginformációs Szolgálatának elektronikus aláírásával és időbélyegével rendelkezik. A dokumentumot egy szerveren keresztül, automatikusan hitelesítik. Ennek köszönhetően nemcsak gyorsan elérhető, de a legtöbb hivatalos szituációban is használható.

Az elektronikus hitelesítés általában az üzleti tárgyalások folyamán, de bizonyos hivatalos ügyek intézése során is elfogadottnak számít, szemben az ingyenesen elérhető cégkivonattal, amit ilyen jellegű szituációkban nem állja meg a helyét, és sem a hivatalos szervek, sem pedig az üzleti partnerek nem fogják elfogadni.